Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ

Διαβάσαμε την ιστορία του Αρλεκίνου.


 Την ζωντανέψαμε στο κουκλοθέατρο.


Μετά πήραν τη σκυτάλη τα παιδιά και αφηγήθηκαν την ιστορία βάζοντας στη σωστή σειρά τις εικόνες.


Με αφορμή τον Αρλεκίνο γνωρίσαμε το σχήμα του ρόμβου και με τη φαντασία μας κάναμε πολύ όμορφες συνθέσεις.
Φυσικά φύγαμε από το νηπιαγωγείο ο καθένας με τη δική του μάσκα Αρλεκίνου.


Την άλλη μέρα στο σχολείο μας περίμενε ένα γράμμα.


Μέσα είχε και ένα κουρελάκι με ρόμβους. Κάπως έτσι ξεκίνησε η γνωριμία  μας με τον ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο και το έργο του.Αφού είδαμε την ιστορία του μικρού Πωλ ιδέα που πήραμε από το περιοδικό "Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού", χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε ομάδα διάλεξε τον πίνακα που ήθελε να μελετήσει.


 Προσπάθησαν να αναπαραστήσουν κάποιους πίνακες και να τους βγάλουν φωτογραφία.Διαπιστώσανε πως έπρεπε να βρουν την κατάλληλη οπτική γωνία.Τους δώσαμε δυο πίνακες σε παζλ και τα συναρμολόγησαν.

Φτιάξανε ομαδικά έναν αρλεκίνο.
Γίνανε τα ίδια τα παιδιά καλλιτέχνες ζωγράφοι στο καβαλέτο και έκαναν τις δικές τους δημιουργίες.Συμπληρώσανε ατομικά μοτίβα με ρόμβους.


Χωριστήκανε σε δυο ομάδες για να παίξουν το παιχνίδι "ποια ομάδα θα βάλει τους ρόμβους πιο γρήγορα στη στολή του Αρλεκίνου".


Γίνανε ρόμβοι και παίξανε "αντιστοιχίζω μικρούς και μεγάλους ρόμβους"
Κλείσαμε την Πέμπτη μετρώντας έξι τρίγωνα (σχήμα που ήδη γνωρίζουμε) τα παιδιά προτείνουν τις δικές τους συνθέσεις.Ώσπου φτάσαμε σε ένα νέο σχήμα το εξάγωνο το οποίο τους θύμισε πίτσα και φυσικά το χαρταετό.Έτσι καταλήξαμε να κάνουμε με έξι τρίγωνα ο καθένας το δικό του χαρταετό σε ατομικό φύλλο.
Το ολοήμερο τμήμα έκανε τον παλιάτσο με  παλαμοχεράκια.
Το γαϊτανάκι ομαδική.
Και τον χαρταετό σε ρόμβο.
Μετά από αυτά είπαμε να αφήσουμε την Παρασκευή για μασκαρέματα,γλέντι και χορό!Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη και συνάδελφο Λίτσα Γαζιώτου για το υλικό και τις υπέροχες ιδέες της !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου