Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ!

Μετά από αρκετά  παιχνίδια γνωριμίας μέσα στην τάξη...
αλλά και έξω στην αυλή...
μπορούμε να πούμε πως έχουμε μάθει τα ονόματα των φίλων μας.
   Μια από τις πρώτες μας προσπάθειες είναι η αναγνώριση του ονόματος έτσι ώστε να γίνει η χαρτογράφηση των ορίων του κάθε παιδιού. Πού κρεμάει την πετσέτα του, πού είναι το συρτάρι του, πού είναι η καρτέλα του για να αναφέρει την παρουσία ή την απουσία του.  'Ενα παιχνίδι που ήταν και το πρώτο ομαδικό μας κάναμε μια ομαδική ζωγραφιά που στη συνέχεια τη χωρίσαμε σε κομμάτια παζλ, το κάθε παιδί βίωσε το κομμάτι του και αφού του έδωσε το όνομά του  προσπαθήσαμε να τον ξαναφτιάξουμε.


Και αυτό είναι το παζλ από το β΄τμήμα.


  Ένα από τα αγαπημένα μας παραμύθια αυτήν την περίοδο είναι το φιλάκι στο χεράκι   που μιλάει στις καρδιές των παιδιών που αποχωρίζονται την μανούλα τους για πρώτη φορά .


Ένα άλλο παραμύθι που διαβάσαμε για τις πρώτες μέρες είναι το  "δε θέλω να βγω από το αυγό μου" της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη. Μετά βάλαμε τις εικόνες στη σειρά και τις αντιστοιχίσαμε με τα συνασθήματα που ένιωθε το μικρό πουλάκι.
Θέσαμε τους κανόνες στις γωνιές μας.

Και σκαρφιστήκαμε κάποια αυτοσχέδια παιχνίδια στην αυλή μας.Είναι όμορφη η αρχή που κάναμε στο σχολείο μας...Και ευχόμαστε έτσι όμορφα να είναι όλα μέχρι το τέλος!

  

2 σχόλια :