Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Αφού ήρθαν στο σχολείο μας κλαδιά δάφνης και γνωρίσαμε τα χαρακτηριστικά της και τις ευεργετικές της ικανότητες , δείξαμε στα παιδιά ένα animation για το μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα που βρήκαμε στο You Tube στα  Αγγλικά. Τότε η Αθανασία έθεσε τον προβληματισμό "Γιατί δεν υπάρχει ένα στα ελληνικά να δούμε;" Και η λύση στο πρόβλημα που δώσανε οι υπόλοιποι μαθητές ήταν : "Αφού δεν υπάρχει, να κάνουμε ένα εμείς".

 Έτσι και έγινε. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες .Μια ομάδα ανέλαβε να φτιάξει το σκηνικό.Η δεύτερη τις κούκλες και η τρίτη ομάδα μοίρασε τους ρόλους που θα έκανε το κάθε παιδάκι. Αφού έγινε μια δοκιμή ,τι θα λένε και πώς θα κουνάνε τις κούκλες έγινε η βιντεοσκόπηση.Η τέταρτη ομάδα παιδιών έπλασε με πλαστελίνη τα γραμματάκια από τις λέξεις ΔΑΦΝΗ και ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και αφού βάλαμε και εμείς οι κυρίες λίγο το χεράκι μας σας παρουσιάζουμε το δικό μας animation. Τώρα μπορούμε να καμαρώνουμε αφού θα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένας Ελληνικός μύθος στην Ελληνική γλώσσα!

 

1 σχόλιο :

  1. Δικαίως μπορείτε εσείς να καμαρώνετε για την υπέροχη δουλειά σας και μεις επισης (να καμαρώνουμε) που σας έχουμε στη ζωή μας!!!!!Μπράβο και πάλι Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή