Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

MESSAGE OF LOVE

Η ομάδα της ταινίας μικρού μήκους διάλεξε το όνομα "καλλιτέχνες της αγάπης".
Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο...
Μιας και μιλάμε για πλανήτες τα παιδιά θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα.

Με αφορμή τις φωτιές που καταστρέφουν τη χλωρίδα και την πανίδα της Αυστραλίας τα παιδιά ζωγράφισαν τις φωτιές σε χαρτόνια που τοποθετήθηκαν σε σκηνικό φτιαγμένο από κούτα τηλεόρασης σε διαφορετική απόσταση μεταξύ τους για να αποκτήσουν μια τρισδιάστατη όψη.
Η φωτογραφική μηχανή στερεώθηκε πάνω σε τρίποδα και τα παιδιά στάθηκαν απέναντι και ξεκίνησαν τη φωτογράφηση.
Πάνω από 1500 φωτογραφίες καρέ καρέ κάθε κίνηση. Στήσαμε σκηνικό με ξύλινα τουβλάκια, με χαρτόνια, με Lego και πλαστελίνη. Κίνηση και κλικ!
Κάθε κίνηση που ολοκληρώναμε χαιρόμαστε να το βλέπουμε ξανά και ξανά από την αρχή.Η φωτιά γεμίζει καπνούς, η πολιτεία με σκουπίδια -κομμένα χαρτάκια εφημερίδας και αλουμινόχαρτου-ο πάγος μικραίνει αφού κάθε φορά τον κόβουμε από λίγο.
Η σκάλα μας μετατρέπεται σε υποστύλωμα λαμπτήρων και η φελιζολένια σφαίρα καλυμμένη από στρώματα πλαστελίνης ρίχνει αλμυρά δάκρυα λύπης,απογοήτευσης και πικρίας στο χάρτινο σκηνικό μας.
Και το ταξίδι στη φαντασία, σε δημιουργικά μονοπάτια σε κόσμους εξωπραγματικούς ξεκίνησε...
Και αφού με τη βοήθεια της τεχνολογίας καταφέραμε να μεταφερθούμε στον υπολογιστή και από εκεί στο "διαστημικό" studio  του Ιωάννη  Μαργιορίδη.

Από κει και έπειτα και χωρίς τη διαστημική μας στολή κινούμαστε σε χώρους με μηδενική βαρύτητα και με χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφισμένο στα πρόσωπά μας αφού ξέρουμε πια πως ο άνθρωπος play mobill ρωτάει "πού θα πάω" "τι θα τρώω" "τι θα απογίνω" "γιατί πετάτε σκουπίδια" "πώς θα ζήσω"
Την ετοιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε την ταινία animation μικρού μήκους :
"message of LOVE"



    
Με αυτήν την ταινία οι μαθητές "καλλιτέχνες της αγάπης"συμμετέχουν στο 10ο διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους




Cinema… διάβασες;;

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!   


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου