Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ 2ο

Ο Αι Βασίλης συνεχίζει καθημερινά να μας στέλνει νέες αποστολές. Όσο δύσκολες όμως κι αν είναι, τα παιδιά μας βάζουν τα δυνατά τους και τις ολοκληρώνουν. Για να δούμε ποιες αποστολές εκτελέσαμε αυτή τη βδομάδα.
 Για τη Δευτέρα τα παιδιά είπαν  ευχές χριστουγεννιάτικες, τις έγραψαν, χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα ετοίμασε τη δική του κάρτα. Με παλαμοχεράκια φτιάξανε από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και πάνω στα στολίδια του ευχές γραμμένες από τα χεράκια τους.Οι κάρτες έφυγαν από την Τρίτη με προορισμό τα νηπιαγωγεία από το πρόγραμμα "young scientists". 
Κάνανε όμως και ατομική καρτούλα το κάθε παιδάκι παίζοντας με κομμάτια από εφημερίδα. Εδώ έπρεπε να τα βάλουν σε μια σειρά από το μεγάλο στο πιο μικρό.
 Και αυτές είναι οι κάρτες του ολοήμερου τμήματος.
Τα δεντράκια τους φτιαγμένα από τρίγωνα.
 Και η ομαδική τους εργασία "το ευχόδεντρο".

Την επόμενη μέρα ο Άι Βασίλης ρώτησε τα παιδιά "τι είναι τα χριστούγεννα και γιατί τα γιορτάζουμε". Κάπως έτσι αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι της γέννησης του Χριστού.Διαβάσαμε το παραμύθι τα "πρώτα χριστούγεννα" φτιάχνοντας με τις καρτέλες του το μεγάλο επιδαπέδιο παζλ.

Φτιάξανε το Χριστούλη στη δική του φάτνη.

Σειρά είχε η φάτνη που στόλισε του σχολείου μας το σκηνικό.


Μια άλλη αποστολή ήταν να γίνουν τα αγγελάκια.
Να μάθουν για τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα έθιμα. Τι ωραίο που είναι το δέντρο μας όταν το στολίζουμε.Από πού κρατάει όμως η σκούφια του.Ποιος είναι ο αληθινός Μέγας Βασίλειος που τιμά η εκκλησία μας την Πρωτοχρονιά;Όμορφες που είναι οι συζητήσεις που γίνονται στην παρεούλα από τα παιδιά.Για να δούμε όμως τι μαθαίνουν, αν προσέχουν και κυρίως πόσο μεταδοτική είναι η κυρία τους  μπαίνει πού και πού κανένα φύλλο εργασίας.
Αν και δεν είναι ελληνικό το έθιμο που θέλει τον Αι Βασίλη με κόκκινα ρούχα και ταράνδους που πετάνε να μοιράζει δώρα στα παιδιά, πολύ τον αγαπάμε και τον θέλουμε να κάνει μια περασιά από τα μέρη μας.Πώς θα μάθει για τα δώρα που θέλουμε;Μα φυσικά θα του στείλουμε γράμμα.Ευκαιρία είναι να μάθουμε και από άλλα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουμε. Ένας ένας λοιπόν μπροστά στον υπολογιστή να στείλουμε   email στο  Βόρειο πόλο.

Αφού τα email  έφυγαν  αμέσως στον προορισμό τους τα γράμματα μες τους φακέλους τους και τα γραμματόσημά τους θα μπούνε στα συρτάρια των παιδιών.Την Παρασκευή ήμασταν έτοιμοι για μια ζωντανή σύνδεση με τα νηπιαγωγεία που συνεργαζόμαστε στο Etwinning.


Παρά της τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε πότε με τον ήχο και πότε με την εικόνα τα παιδάκια μας είχαν τη μοναδική εμπειρία της  επικοινωνίας, με άλλα έξι σε διαφορετικά μέρη νηπιαγωγεία ταυτόχρονα.Τρίγωνα κάλαντα τους τραγουδήσαμε, ήταν το τραγούδι  που ζήτησε  ο Αι Βασίλης να μάθουμε να λέμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου