Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ

 Ενώ ακολουθώντας τα πατήματα του κότσυφα, ανακαλύψαμε τους πίνακες του Χουάν Μιρό τον ίδιο τον κότσυφα δεν τον βρήκαμε πουθενά.  

Οι μαθητές ξαναπήραν στα χέρια τους το κομμάτι από τον πίνακα "ο κήπος" που αρχικά βρήκαμε. Το κοιτούν από εδώ το κοιτούν από εκεί ξαφνικά ξεκολλώντας το χαρτί από τη βάση του βλέπουν ....γράμματα !!!


 Ενθουσιασμός! Πωπω! Προσπαθούν να τα διαβάσουν ...Αλλά βρίσκουν γράμματα που δεν ξέρουν. Δεν είναι ελληνικά. Μήπως είναι αγγλικά; Πώς θα μάθουν;

Μπορούμε να ρωτήσουμε την αδερφή του Αναστάση που ξέρει; Είναι στο σχολείο της τώρα.

Υπάρχουν λεξικά βιβλία που εξηγούν Αγγλικές λέξεις στα ελληνικά αλλά δεν έχουμε τέτοιο βιβλίο στο σχολείο.

Υπάρχει και η μετάφραση στο Google! Ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το εργαλείο!Τα παιδιά πληκτρολογούν ένα ένα γράμμα της λέξης . Βρίσκουν τα γράμματα στο πληκτρολόγιο. Προσπαθούν να διαβάσουν τη μετάφραση. Υπάρχει και το σύμβολο του ηχείου!Τα παιδιά γελάνε με τη μετάφραση! ΑΔΕΡΦΙΑ !

Τι να θέλει να μας πει αυτή η λέξη;

Μαθητής διατυπώνει το συμπέρασμα: Μπορεί να έχει κρυμμένες λέξεις και στα χαρτιά των άλλων σχολείων!

Ερώτηση: Και αν έχει και άλλες λέξεις , τι θα κάνουμε;

-Θα τις ενώσουμε! 

Επόμενη κίνηση μας να ενημερώσουμε τους συνεργάτες μας! Μέσα από την πλατφόρμα twinspace ανεβάσαμε τη φωτογραφία της λέξης και περιμέναμε λίγες μέρες μέχρι να δούνε και τα παιδιά από τα συνεργαζόμενα σχολεία αν στα δικά τους χαρτάκια υπάρχουν κρυμμένες λέξεις!

Όταν όλα τα σχολεία ανέβασαν τις φωτογραφίες τους ,μπορέσαμε να προχωρήσουμε.

Εκτυπώσαμε τις λέξεις και ξαναχρησιμοποιήσαμε  την μετάφραση  στον υπολογιστή.

Υπάρχουν και λέξεις που δεν ξέρουμε. Βρέμη! Και Γκριμ! Και πάλι η αναζήτηση στο διαδίκτυο κάνει θαύματα!

Η Βρέμη είναι πόλη της Γερμανίας! Και Γκριμ είναι αδέρφια που έγραφαν παραμύθια!Τώρα που ξέρουμε τι σημαίνουν μπορούμε να ενώσουμε τις λέξεις , να τις βάλουμε δηλαδή σε μια σειρά που να βγάζει κάποιο νόημα!Και πιο καλά ....Το επόμενο χνάρι που αφήνει ο κότσυφας μας πηγαίνει σε ένα παραμύθι! Χρειάστηκε να ψάξουμε αρκετά στη βιβλιοθήκη του σχολείου για να το βρούμε. 

Μπορείτε να το δείτε και εδώ

Αφού παίξαμε τα ζώα του παραμυθιού και το διασκεδάσαμε . Φτιάξαμε ένα παιχνίδι μνήμης με τα ζωάκια σε διαφορετικούς συνδυασμούς! 

Παίξαμε για πρώτη φορά sudoko!Γράψαμε τις ονομασίες των ζώων και κάναμε σταυρόλεξο!

Φτιάξαμε μια μεγάλη μακέτα με το σκηνικό του παραμυθιού, το παίξαμε και το ευχαριστηθήκαμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου