Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Η Συνταγή του Αύριο

 Με την ταινία "Η συνταγή του αύριο" θα συμμετέχουμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στο 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους! Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες μαθητικές  δημιουργίες !

Και πάλι η συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές τριών νηπιαγωγείων (5ο Νηπιαγωγείο Δράμας , Νηπιαγωγείο Παρακοίλων , 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης) έδωσε καρπούς .

Συνολικά τραβήχτηκαν περίπου  1600 φωτογραφίες  από 54 μαθητές! Όχι μόνο η φωτογράφηση αλλά και το στήσιμο του σκηνικού και η μετακίνηση του κάθε στοιχείου είναι  κοντά συμβολικό τους παιχνίδι! Για αυτό και όλη η διαδικασία τους αρέσει πάρα πολύ!
    Ποια είναι η συνταγή για ένα πράσινο , καθαρό, όμορφο περιβάλλον που αξίζει να έχουμε σήμερα και στο μέλλον; Τι χρειάζεται ο σπόρος για να μεγαλώσει; Χώμα, νερό, ήλιο και αγάπη! Τόσο απλό , όσο μια απλή πράξη ζωής που μπορεί να πραγματοποιηθεί από μικρά παιδιά. Με αυτήν την ταινία προσπαθούν να ενεργοποιήσουν και να παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους να κάνουν το ίδιο. Μια τόσο απλή πράξη εθελοντισμού μα τόσο σημαντική για την ίδια τη ζωή!




Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό αλλά ακόμα καλύτερη επιτυχία στο εγχείρημα της δημιουργίας δεντρυλλίων με τη σπορά και στην μεταφύτεψή τους από 40 μαθητές σε περιοχή του Πανοράματος της Δράμας. Παρόμοια θα ενεργήσουν οι μαθητές συνεργάτες μας από τα Παράκοιλα και την Προσοτσάνη ! Και ίσως αυτή η ταινία καταφέρει να αφυπνίσει και άλλους μαθητές να κάνουν το ίδιο!


1 σχόλιο :

  1. Ευχαριστούμε για την έμπνευση που μας δίνετε και τις ωραίες ιδέες!!!Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή