Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών

 

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διεξάγεται φέτος 18 με 28 Οκτωβρίου κι έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με προβολές, εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, αφιερώματα και ένα πλούσιο κατάλογο ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Αγαπητοί Φίλοι και Αγαπητές Φίλες

Σας καλωσορίζουμε στις online προβολές του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας και σε αυτή τη διοργάνωση.

Εξασφαλίστε τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο και φυσικά τις κατά το δυνατόν καλύτερες συνθήκες προβολής ( σταθερό  internet,  προτζέκτορα  ή smart tv και καθαρό ήχο).




Μας δίνετε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το σχολείο μας μια σειρά από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων δέκα ετών, που δημιούργησαν οι φοιτητές της σχολής κινηματογράφου FAMU! Και κάπως έτσι δημιουργήσαμε με  προσομοίωση μια αίθουσα κινηματογράφου και ξεκινήσαμε μέσα στο σχολείο μας το Μίνι Φεστιβάλ Ταινιών κινουμένων σχεδίων .




Πριν την παρακολούθηση διερευνήσαμε τις γνώσεις τους γύρω από την έννοια του κινηματογράφου, συζητήσαμε και θέσαμε κανόνες συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των προβολών.  Δημιουργήσαμε συσκότιση και προβολή των ταινιών σε μεγάλη οθόνη για να δημιουργήσουμε την αίσθηση του κινηματογράφου. Παρακολουθήσαμε τις ταινίες animation Μικρού μήκους σε διαφορετικές μέρες -περίπου μια με 2 ταινίες τη φορά- για να μπορούμε να συζητάμε την κάθε ταινία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ότι τους έκανε εντύπωση, ότι τους άρεσε ή όχι σε κάθε ταινία που παρακολουθήσαμε. Όταν τελείωσαν οι προβολές έγινε μια συζήτηση για τις προτιμήσεις τους . Και κλείσαμε με μια εργασία που κατέγραψαν "Αν θα έκαναν οι ίδιοι ταινία ποιον ή ποιους ήρωες θα χρησιμοποιούσαν " με την παρότρυνση να δημιουργήσουν ένα δικό τους φανταστικό ήρωα .









   
Και έτσι σιγά σιγά, καλλιεργούμε την αγάπη προς την 7η τέχνη και προετοιμάζουμε το έδαφος για τη δημιουργία της δικής μας ταινίας με την ίδια τεχνική (Stop Motion Animation) που απολαύσαμε στο φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου