Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Δενδροφύτευση !

 Την Τετάρτη πήγαμε εκδρομή στο δάσος στα Κύργια Δράμας!


Οι γονείς που μας συνόδευσαν με προθυμία δέχτηκαν να συμμετέχουν ενεργά  στη Δράση της δενδροφύτευσης! Χωρίστηκαν σε 5 ομάδες χρωμάτων. Κάθε ομάδα   από 6  μαθητές ! Για αναγνωριστικό είχε η κάθε ομάδα τη σημαία της  και τα παιδιά από ένα κορδελάκι στο λαιμό!




Από το 2021 το σχολείο μας ξεκίνησε μια δοκιμή που τείνει να γίνει θεσμός! Στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής "Μαθαίνω για τα Δάση" δοκιμάσαμε με τους μαθητές τη σπορά διαφορετικών  ειδών δέντρων από σπόρους που έφερναν τα παιδιά στο σχολείο. Από αρκετά βελανίδια που μάζεψαν τα παιδιά, μας ήρθε η ιδέα να σπείρει το κάθε παιδάκι το δικό του και να το πάρει στο σπίτι να το φροντίζει  μέχρι την άνοιξη οπότε και θα τα φυτεύαμε εάν έβγαζαν βλαστό. Παράλληλα όσα βελανίδια περίσσεψαν τα φυτέψαμε έξω στον κήπο του σχολείου. Πράγματι ο σπόρος έδωσε φυτό και την άνοιξη φυτεύτηκαν στις παρυφές Κορυλόβου. Μάλιστα οι σπόροι στον κήπο έδωσαν καλύτερα φυτά και έτσι αποφασίσαμε κάθε χρόνο να σπέρνουμε βελανίδια που την επόμενη σχολική χρονιά θα φυτεύονται το Φθινόπωρο που είναι και καλύτερες οι συνθήκες.


Έτσι και φέτος παραλάβαμε τα περσινά φυτά από ένα ο κάθε μαθητής με εργαλεία σκαπτικά, με επιπλέον αφράτο χώμα, νερά και καλή διάθεση ξεκινήσαμε μετά από υπόδειξη του Δασαρχείου Δράμας για το δάσος Κυργίων σε συγκεκριμένη περιοχή. Η βοήθεια των γονιών ανεκτίμητη!! 




Η Εργασία  φέρνει πείνα !

Απολαύσαμε το δεκατιανό μας κάτω από τα πεύκα!
Πρώτα ένα παιχνίδι το κυνήγι του μηνύματος που έκρυψαν για κάθε ομάδα τα δέντρα!




Τα μηνύματα όταν βρέθηκαν ήταν λέξεις και οι λέξεις έπρεπε να μπουν στη σειρά ...στη σωστή σειρά!

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ"
συνέχεια του παρακάτω μηνύματος 



Ακολούθησε παιχνίδι!
Και άλλο παιχνίδι!


Στη συνέχεια συγκέντρωση υλικών και δημιουργία ενός ομαδικού κολλάζ!




Όλοι μαζί μια φωτογραφία πριν τη λήξη της εκδρομής!

Γύρω από την πινακίδα που φτιάξαμε .


31 Δεντρύλλια βελανιδιάς στο Δάσος των Κυργίων !

Η φετινή σπορά μας για να δημιουργηθούν φυτά για του χρόνου είναι λίγα βελανίδια που βρήκαμε και μερικά κάστανα !









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου