Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΠΠΟΥ ΓΙΑΓΙΑ!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας ετοιμάσαμε για τους παππούδες και γιαγιάδες μας τις ζωγραφιές μας.


Η κυρία Θεοδώρα ήρθε στο σχολείο για να μας πει ένα παραμύθι που θυμόταν από παλιά "12 κλέφτες",αλλά και για να μας δείξει πώς της είχε φτιάξει η δική της μαμά την κούκλα της.Φτιαγμένη από σκούπα και μικρά "κουρελάκια"  , λίγο βαμβάκι, μπογιά και κλωστή έγινε η δική μας Μαρίνα.


Ευχαριστούμε πολύ τη κυρία Θεοδώρα!!!
Η γιαγιά Ρένα μας έδωσε τη χαρά να έρθει στο νηπιαγωγείο μας φορτωμένη με ένα σωρό εκπλήξεις!
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη και τα παιδάκια μας οργάνωσαν ολόκληρη υποδοχή. Να κεράσουμε την καλεσμένη μας με ένα γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια μας!Κέικ σοκολάτα.


Μας είπε το δικό της παραμύθι...κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη...
...δωσ΄της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει....
Είχε να μας δείξει και ένα ξύλινο μπαουλάκι!
...όπου μέσα είχε ύφασμα , βελόνες , κλωστή , βαμβάκι, πλεξούδες από μαλλάκι...Η γιαγιά Ρένα μας έδειξε πώς να κάνουμε κούκλα όπως τα παλιά χρόνια. Όταν ήτανε μικρή τα λίγα παιχνίδια που είχανε τα έφτιαχναν μόνοι τους.Έτσι καταφέραμε να φτιάξουμε   τη δική μας χειροποίητη κούκλα !
Της δώσαμε το όνομα Μυρτώ και έγινε η μασκότ μας για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Let's walk on the paths of tradition" "Ας περπατήσουμε στα μονοπάτια της παράδοσης".
 Πριν αποχαιρετίσουμε τη γιαγιά Ρένα της δώσαμε τα δικά μας χειροποίητα δωράκια.Ένα βάζο με ραφτικά για να κάνει στα εγγονάκια της πολλές κούκλες και λίγα άνθη φλαμουριάς από την αυλή μας για να κάνει ζεστό αρωματικό τσάι!
Της είπαμε το τραγούδι "η γιαγιά μας η καλή"


Ευχαριστούμε πολύ τη γιαγιά Ρένα!!!
Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ενδιαφέρον μας για τη ζωή στα παλιά χρόνια... το ταξίδι μας στο καινούριο Etwinning project!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου