Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

COODWEEK

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην εβδομάδα του κώδικα με το παιχνίδι CodyRoby 



Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό.



Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι ένα κίνημα που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω προγραμμάτων προγραμματισμού και άλλων τεχνολογικών δραστηριοτήτων. Η ιδέα είναι να καταστεί ο προγραμματισμός περισσότερο κατανοητός, να γίνει αντιληπτό στους νέους, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους πώς θα μπορούν να περιγράφουν τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιηθούν αυτές οι δεξιότητες και να βρεθούν άνθρωποι με κίνητρο μαζί για να μάθουν.

Το παιχνίδι μας το χωρίσαμε σε δύο μέρη. Στο πρώτο συνεργαστήκαμε 12 σχολεία , 4 χώρες , περίπου 250 μαθητές, όλοι ενεργοί στο Etwinning project "Let's walk on the paths of tradition". Κάθε σχολείο έχει τη δική του παραδοσιακά φτιαγμένη κούκλα του.Και με αυτές αποφασίσαμε να παιχτεί το παιχνίδι CodyRoby.
Συμφωνήθηκε όλα τα σχολεία να έχουν σχηματίσει επιδαπέδιο τετράγωνο 6 επί 6.Στις γραμμές δόθηκαν ονομασίες με αριθμούς και στις στήλες με γράμματα.Με αυτόν τον τρόπο κάθε ένα από τα 36 τετράγωνα είχε το δικό του όνομα.


 Η συνεργασία μεταξύ των σχολείων επιτεύχθηκε ένα πρωί  την ίδια ώρα σε έγγραφο της Google, όπου με μια ορισμένη σειρά και αφού είχαμε χωριστεί σε 2 ομάδες τα παιδιά από κάθε σχολείο δηλώσανε τη θέση στην οποία θέλανε να τοποθετήσουν τη μασκότ τους.Έπρεπε να φροντίσουν έτσι ώστε να μη δηλώσουν θέση που είχε πιαστεί από μασκότ άλλου σχολείου.Αφού καταγράφηκαν οι θέσεις τα παιδιά έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν και να τοποθετήσουν την εικόνα από κάθε κούκλα που είχαμε εκτυπώσει.


 Στο χάρτη εδώ  μπορείτε να δείτε τη δράση του σχολείου μας καρφιτσωμένη.
Στο δεύτερο μέρος κάθε σχολείο έπαιξε με τους μαθητές του. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προγραμματίσουν την πορεία τους στα τετράγωνα χρησιμοποιώντας κάρτες που δείχνανε την πορεία μπροστά , δεξιά και αριστερά.
Παιδευτήκαμε παίζοντας με τους κώδικες και βραβευτήκαμε για αυτήν μας την προσπάθεια.
Μπράβο στα παιδιά, στην ομάδα του 5ου Νηπιαγωγείου Δράμας και σε όλους τους συνεργάτες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου