Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμια ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου)

 



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων στις 4 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε κατάστημα ειδών κατοικίδιων ζώων  της γειτονιάς μας!



Σε αυτήν την πρώτη μας εξόρμηση, μας περίμενε ο Μπρούνο, το σκυλάκι, με την κυρία Μαρία. Μας έδειξε όλα όσα έχει μάθει κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του. Να ακούει τις εντολές της «μαμάς του», να μένει ακίνητος, να περπατάει δίπλα της , να μην τρώει λιχουδιές από ξένους.


Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πολλά είδη πουλιών όπως καναρίνια, πολύχρωμους παπαγάλους , χελωνάκια , διάφορα ψαράκια σε ενυδρεία! 







Τους μονομάχους σε ξεχωριστά ποτηράκια για να μην μπλέκουν σε καβγάδες!





 Λαγουδάκια και ινδικά χοιρίδια!


Λευκά σκαντζοχοιράκια!

Για να ευχαριστήσουμε  τα κατάστημα Pet Shop του κυρίου Σαββίδη Σπυρίδων για τη ζεστή φιλοξενία και ξενάγηση  μετά την επιστροφή μας στο σχολείο  καταγράψαμε ότι μας έκανε εντύπωση και το χαρίσαμε !


Την ημέρα αυτή τη γιορτάσαμε φτιάχνοντας με χαρτοδιπλωτική δακτυλόκουκλα σκυλάκι! Τα παιδιά παίζοντας με την κούκλα και κάνοντας τη φωνή του σκύλου μας είπαν όλα αυτά που έχουν ανάγκη οι φίλοι τους τα ζωάκια!



-Χρειάζομαι ένα σπίτι!
- Μια ζεστή αγκαλιά!
-Έχω ανάγκη από φαγάκι και καθαρό νερό!
-Μου αρέσουν τα παιχνίδια! 
-Δε θέλω να είμαι φυλακισμένο!
 Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σαββίδη Σπυρίδων που μας επισκεύασε το ενυδρείο και χορήγησε τον εξοπλισμό του με φυτά, θερμοστάτη και τους νέους μας φίλους ! Ψαράκια πολύχρωμα που μπορούν να συγκατοικήσουν με έναν αστακό ! 


Η αλήθεια είναι ότι ο αστακός μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μαθητών μας αφού με τις δαγκάνες του έχει δημιουργήσει ένα τούνελ κάτω από την πέτρα του ενυδρείου και κρύβεται όταν τον ενοχλούν οι φωνές και οι απότομες κινήσεις των παιδιών. Όταν όμως μυριστεί την τροφή του βγαίνει επιφυλακτικά αρπάζει την τροφή με τα μπροστινά του πόδια και γυρίζει στη φωλιά του πηγαίνοντας πίσω πίσω.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου