Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΑΕΡΑΣ (2ο μέρος)


   Αφού ολοκληρώσαμε για το πρόγραμμα του etwinning "young scientists" το πείραμα για τον αέρα  προχωρήσαμε και σε άλλες κατασκευές.Φτιάξαμε ανεμόμυλους.
Διαβάσαμε το παραμύθι του Δάιδαλου και του Ίκαρου και είδαμε το βίντεο:
Φτιάξαμε τα δικά μας ανεμολόγια φυσώντας τη μπογιά με καλαμάκια από κάθε σημείο του ορίζοντα.


Ο Αλέξανδρος μας έφερε τη δική του πυξίδα και αποκτήσαμε μια ιδέα.
Βάλαμε πούπουλα πάνω στο καλοριφέρ και παρατηρήσαμε το ζεστό αέρα να τα ανασηκώνει.
Παίξαμε παιχνίδια φαντασίας και με ένα χαρτί κάναμε πνευστό μουσικό όργανο,μετρήσαμε την αναπνοή μας , πετάξαμε σαν να ήταν αερόστατο, μαγικό χαλί, αλεξίπτωτο, σύννεφο , ομπρέλα που την παίρνει ο άνεμος, φύλλα φθινοπωρινά, μπουγάδα απλωμένη, χαρταετός ....


 

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία της επίσκεψης στην "Αερολέσχη Δράμας Αίολος". Ετοιμάσαμε με τα παιδιά ένα αερόστατο όπου έγραψαν τα ονόματά τους και τις ευχές μας.



   Φτιάξαμε σαΐτες τις διακοσμήσαμε και αφού κάναμε κάποιες δοκιμές ήμασταν ετοιμοι για τηνν εκδρομή  μας.




 Ο καιρός ήταν με το μέρος μας, Αλκυονίδες μέρες. Έτσι είπαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία  και να  πάρουμε το δεκατιανό μας στο δασάκι ακριβώς δίπλα στην αερολέσχη.Η ιδέα του "πικ νικ " ήταν υπέροχη και τα παιδιά φάνηκε να το απόλαυσαν.



    Τα μέλη της αερολέσχης μαζί με τον πρόεδρό τους μας υποδέχτηκαν θερμά , με υπομονή και πολύ καλή διάθεση άρχισαν να εξηγούν και να παρουσιάζουν στα παιδιά τον εξοπλισμό και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πτήσεις


Το πιο όμορφο κομμάτι όμως το κράτησαν για το τέλος. Μια επίδειξη από τον κ.Ιορδανίδη Δημήτριο  πραγματοποιήθηκε εκείνη τη στιγμή μόνο για τα παιδιά. Μπορείτε κι εσείς να την απολαύσετε στο βίντεο που ακολουθεί.Τα παιδιά με παλαμάκια και φωνές ενθάρρυνσης και επιδοκιμασίας επικοινωνούσαν μέσα από τον ασύρματο με τον κ.Δημήτρη.



Στην αερολέσχη παρατηρήσαμε το ανεμολόγιο καθώς κι φωτογραφίες από άλλες πτήσεις.




Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία, την ξενάγηση στα μυστικά μιας πετυχημένης πτήσης,αλλά και για την επίδειξη τους: Ιωαννίδη Γιάννη, Αϊβατζίδη Στάθη, Κιοσογλίδη Δημήτρη και Ιορδανίδη Δημήτριο.
 
Μετά από αρκετές προσπάθειες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη δραματοποίηση για τον νοτιοδυτικό άνεμο, το Λίβα.
Ο Λίβας ή Γαρμπής είναι ο άνεμος που θα παρουσιάσουμε στα υπόλοιπα σχολεία από το πρόγραμμα του etwinning.Το κείμενο το έγραψε η κυρία Σταυρούλα Αυγητίδου και η μουσική είναι ορχητρικό κομμάτι της Ευανθίας  Ρεμπούτσικα από την ταινία Νοτιάς. Ελπίζουμε να σας αρέσει.
Εδώ είναι η ανάρτηση από  το πρώτο μέρος για τον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου