Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

ME XIONI...

  
Το προλάβαμε το χιόνι στην αυλή μας.Δε χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία! Αφού ντυθήκαμε καλά με όλα τα χειμερινά αξεσουάρ κάναμε μια έξοδο στην αυλή μας.
Είδαμε τον κήπο μας ντυμένο στα λευκά.
Mε όσο χιόνι μαζέψαμε, παίξαμε χιονοπόλεμο ... 
Η Ιωάννα με τον εξοπλισμό ενός αδιάβροχου μας έκανε το αγγελάκι...

Και φυσικά κάναμε έναν  χιονάνθρωπο !!!


Ο σύλλογος γονέων φρόντισε για την κοπή της πίτας στο νηπιαγωγείο μας από τις πρώτες μέρες.Τσουρεκάκια μυρωδάτα μοιράστηκαν στα παιδάκια μας και κάθε τμήμα είχε το δικό του τυχερό.
Τα παιδιά διάλεξαν με προσοχή το κομμάτι τους. Όλοι θέλουν να τύχουν το φλουρί!

 Ο Δημήτρης και η Άννα ήταν οι τυχεροί! Το δώρο τους φυσικά από ένα βιβλίο!

   Δύο βιβλία από τη σειρά "τα αδέσποτα " της Σοφίας Ζαραμπούκα!Καλή χρονιά με υγεία ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους!
  Και ενώ το κρύο καλά κρατεί, το χιόνι μας έδωσε την αφορμή να μελετήσουμε ζώα που αγαπούν και ζουν σε αυτό.Οι πιγκουίνοι αγαπήθηκαν από τα παιδιά.Τους τραγουδήσαμε και διασκεδάσαμε με τις μικρές κοφτές κινήσεις τους. Με  το βιβλίο της Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη "Ένας πιγκουίνος όχι και τόσο τέλειος" μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα και τα ιδιαίτερα χαρίσματα που μας κάνουν ξεχωριστούς και μοναδικούς!
Φτιάξαμε το δικό μας παραμύθι με τους πιγκουίνους.Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε εδώ
Με το τραγούδι θα πάω για αρκούδες γνωρίσαμε τις πολικές αρκούδες αλλά και τις καφέ αρκούδες που πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Στήσαμε στην τάξη το κυνήγι και λάβαμε θέσεις για μια δράση ψυχοκινητική...

Τα παιδιά έπρεπε να περάσουν από πολλές δοκιμασίες μέχρι να βρουν την αρκούδα.Να σκαρφαλώσουν ένα βουνό,

 να κολυμπήσουν σε μια λίμνη,

 να περάσουν μέσα από ένα δάσος , 

να χωθούν μέσα σε μια σπηλιά αλλά μόλις αντικρίζανε τα γουρλωτά μάτια της αρκούδας γύριζαν  γρήγορα γρήγορα στην αφετηρία ξαναπερνώντας από την ίδια διαδρομή. 
Τα παιδιά προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν αυτή τη διαδρομή.Το αγαπημένο βιβλίο "Ουπς" μας μιλάει για ένα άλλο ζωάκι που πέφτει σε χειμερία νάρκη, το σκαντζόχοιρο.Γίναμε σκαντζόχοιροι και αφού κυλιόμασταν κάτω μετρούσαμε τι έχει κολλήσει στην αγκαθωτή μας ράχη(ρούχα).
 

 

1 σχόλιο :