Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟ 5ο
Πριν προλάβει να μπει ο Δεκέμβρης βρεθήκαμε στο σχολείο και το μεταμορφώσαμε . Ενώ περιμέναμε την επίσκεψη του Τριβιζά στην πόλη μας και με την ελπίδα ότι δε θα αρνηθεί την πρόσκληση σε ένα σχολείο που αγαπάει πολύ τα παραμύθια του , φέραμε στην υποδοχή του όλο το κάστρο μαζί και τη μάγισσα Φρικαντέλα να καλωσορίζει μαθητές και γονείς για 22 μέρες. Φυσικά το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει το αστεράκι στόλισε μια πόρτα της εισόδου μας. Δίπλα και όλα τα άλλα αστέρια που περιμένουνε να τα αγγίξουν χεράκια. Αλλά και τα τρία μικρά Λυκάκια ήταν σε ετοιμότητα να φέρουν τα υλικά για να χτίσουμε παρέα τα σπιτάκια τους!


Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στήσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας το οποίο σταδιακά γέμισε με τις ευχές που μας έστειλαν συνεργάτες μας στα προγράμματα etwinning σε μια δράση ανταλλαγής καρτών. Το όλο σκηνικό που στήθηκε συμπληρώθηκε από ένα τζάκι για να καίει ξύλα και να ζεστάνει την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η Φάτνη μας στόλισε τον εξωτερικό χώρο του σχολείου, καθώς και το περίγραμμα του δέντρου στην πόρτα της εισόδου!


Η συμμετοχή μας στην παρουσίαση του βιβλίου "Τα Χριστούγεννα της καφέ Αρκούδας " μας έδωσε την αφορμή να χτίσουμε μαζί με τα παιδιά μια ιστορία γύρω από τις επιθυμίες και τα όνειρά μας!
 Μπορεί ο συγγραφέας να μη ήρθε όμως ήρθε η ίδια η μάγισσα Φρικαντέλα...
Μπούκαρε στο σχολείο μας με πολύ φασαρία,τραγούδησε μαζί με τα παιδιά τα κάλαντα και έφτιαξε μαζί τους κουλουράκια!  Φυσικά τα μαγικά κουλουράκια της αγάπης και της συμφιλίωσης !

Και όλα τα παιδιά πλάσανε και δοκιμάσανε και διαπίστωσαν πως είναι πολύ καλή η Φρικαντέλα και ας τα φωνάζει σκουπιδοσκουπιδένια σκουπιδόπαιδα!
Πριν μας χαιρετήσει έκανε δοκιμή μαζί με την κυρία Ευδοκία στην καινούρια μικροφωνική που μας επισκεύασε ο Σύλλογος Γονέων τον οποίο και ευχαριστούμε!
Καταπιαστήκαμε με διάφορες Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.
Χριστουγεννιάτικα δέντρα με πιρούνι γίνανε κάρτες για τους συνεργάτες μας στο etwinning 'Το Δάσος"
Δεντράκια κάναμε και με ριζόχαρτα κομμένα ικρά κομματάκια στο χέρι.
Φτιάξαμε στολισμένα δέντρα με κουκουνάρια.
Με τις παλάμες μας κεφάλι Άγιου Βασίλη!

Κολλάζ χιονάνθρωπο.

Αγγελάκια με ξύλινα μανταλάκια.
Ξωτικά με γλωσσοπίεστρα.
Παίξαμε με τους αριθμούς.
Φτιάξαμε μοτίβα με χρωματιστά λαμπιόνια.
Κάναμε κάρτες , γράψαμε ευχές και διαβάσαμε τις κάρτες που παραλάβαμε με το ταχυδρομείο.
Διαβάσαμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια,αλλά φτιάξαμε και ένα δικό μας.
Μετρούσαμε κάθε μέρα με τη βοήθεια του δέντρου της αντίστροφης μέτρησης, τις μέρες που μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα!
Κάπως έτσι φτάσαμε στην μέρα της γορτής μας 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου