Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ

   Ο Αγησίλαγος ήρθε στο σχολείο μας με την παρέα του . Έστρωσε το τραπέζι με όλες τις νόστιμες  δοκιμασμένες συνταγές του.

 Παρακολουθήσαμε την περιπέτεια της υγειάς του , τις αλλαγές στις χρωματικές του διαθέσεις και αφού μας τραγούδησε το χορεύω και χορέψαμε κι εμείς μαζί του, μας σύστησε σε μια καινούρια φίλη του.

Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού γίνανε χάρτινες κούκλες.
Η σοφή ελιά
Ο Αγησίλαγος
Ο Αγησίλαγος με μαγουλάδες.

Ο Αγησίλαγος αφού έτρωγε μόνο πιπεριές. 
Ο Μεξικάνος Πελεκάνος γιατρός.
Όταν η διατροφή του περιλάμβανε μόνο ντομάτες.
Η Καμήλα με διπλό μπικίνι.
Αυτά παθαίνεις όταν τρως μόνο λεμόνια.
Ο αχτένιστος Ασβός με λουστρίν παπούτσια.
Και ο Ιπποπόταμος

Η μελισσούλα beebot  έκανε την είσοδό της στο σχολείο μας και μας ενθουσίασε με την εμφάνιση αλλά και με τη συμπεριφορά της. Πόσο υπάκουα εκτελούσε τις εντολές που τις δίνανε τα παιδιά, για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει. Όταν καμιά φορά πήγαινε από άλλο μονοπάτι ήταν γιατί δεν της δώσαμε σωστές οδηγίες.

  Παρέα λοιπόν με τους καινούριους φίλους μας ετοιμαζόμαστε να διαβούμε τα μονοπάτια της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα καινούριο πρόγραμμα Etwinning με τίτλο "Περνά η μέλισσα Περνά ,νόστιμα διαλέγει ή θρεπτικά;"

  Ξεκινήσαμε με τη δημιουργία του λογότυπου όπου σε εμάς αναλογούσε η σύνθεση της μελισσούλας με σπόρους (ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους.) Ολόκληρη η κατασκευή της από το σχεδιασμό μέχρι την κολλητική είναι δημιούργημα των παιδιών.

  Ήδη και μέσα από την ενασχόληση με τον κήπο μας τα παιδιά έχουν αναγνωρίσει τη μεγάλη αξία των φρούτων και λαχανικών στη διατροφή μας. Καθημερινά κατά τη διάρκεια του δεκατιανού  αλλά και του μεσημεριανού για όσα παιδιά μένουν στο ολοήμερο ενθαρρύνονται να τρώνε φρούτα και λαχανικά . Θέλουμε όμως και τη βοήθεια και την συμπαράσταση σε αυτόν τον αγώνα τους γονείς! Γιατί πώς να ανταγωνιστείς σε νοστιμιά τα μπισκότα, τα κρουασάν με τις σοκολατένιες κρέμες και τα έτοιμα γεμάτο συντηρητικά αλμυρά σκακ;

 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου