Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

  Ο κύριος Δημήτρης Ξανθόπουλος επισκέφτηκε το σχολείο μας φορτωμένος δώρα! Καθώς είναι ένας νέος πατατοπαραγωγός μας έφερε σπόρους από δύο ποικιλίες πατάτας και πρόθυμα εξήγησε στους μικρούς καλλιεργητές οδηγίες για τη σπορά της πατάτας. Αφού έλυσε τις απορίες μας περιμέναμε λίγες μέρες να στρώσει ο καιρός, να σταματήσει δηλαδή τις υγρές μέρες του και βγήκαμε να σπείρουμε τα δώρα μας.


  Ακολουθήσαμε πιστά όλες τις οδηγίες και περιμέναμε με υπομονή μέχρι τις τελευταίες σχολικές μέρες.Παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη των φυτών της πατάτας. Παρατηρήσαμε το έντομο που προσελκύει το φύλλο της πατάτας τον δορυφόρο.Το απομακρύναμε με τα χεράκια μας. Το ποτίζαμε όταν βλέπαμε να στεγνώνει το χώμα, όπως μας είχε συμβουλεύσει ο ειδικός.

  
 
Όταν μεγάλωσαν τα φυτά και λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές προχωρήσαμε στη συλλογή της πατάτας.

  Με ανυπομονησία τραβήξαμε τα φυτά και σκάψαμε να βρούμε τις πατάτες. Άλλες μικρές και άλλες μεγάλες ξεπρόβαλαν και τότε κάναμε χαρά μεγάλη.Γιατί πραγματικά η γη μας δίνει απλόχερα θησαυρούς αξίας ανεκτίμητης!  


  Με τόσες πατάτες μπορούσαμε να δημιουργήσουμε στην κουζίνα κάτι νόστιμο και υγιεινό! Για να αποκτήσει εκπαιδευτική αξία τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν να πλένουν , να κόψουν , να ετοιμάσουν τα ταψιά, να λαδώσουν , αλατίσουν , ριγανώσουν τις πατάτες .Οι πατάτες μπήκαν στο φούρνο και γίνανε πεντανόστιμα πατατάκια!


 Η ρίγανη ήταν και αυτή παραγωγή από τον κήπο μας.Τα ίδια τα παιδιά τη συλλέξανε το Σεπτέμβριο του 2017 , την αποξηράνανε και τη φυλάξανε σε γυάλινο δοχείο!
  Καλή μας όρεξη!

Τι όμορφο μάθημα αλήθεια αυτό για τα παιδιά μας! Ένα μάθημα που διδάσκει την υπομονή, τον κύκλο της ζωής, της φύσης,διδάσκει μεγέθη,μετρήσεις, σειροθετήσεις.
Μα όλα όσα φάγαμε από τον κήπο μας ήταν τα νοστιμότερα!
Ευχαριστούμε τον κύριο Δημήτρη Ξανθόπουλο για την προσφορά του!

Η δράση ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου