Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

CODE WEEK 2019

Το νηπιαγωγείο μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στην εβδομάδα κώδικα.

Εδώ στο χάρτη μπορείτε να δείτε καρφιτσωμένες τις δράσεις μας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.
Παίξαμε με τις κάρτες του cody Roby. Είναι κάρτες που μας δείχνουν την πορεία μπροστά , τη στροφή δεξιά και αριστερά. Φορέσαμε λαστιχάκι στο δεξί μας χεράκι για να μπορέσουμε να προσανατολιστούμε.Χωρίσαμε ένα χαλί μας σε τετράγωνα και προσπαθούσαμε να βρούμε τη διαδρομή μέσα σε αυτά. Ένα παιδάκι κάνει το ρομποτάκι, ένα άλλο τον προγραμματιστή που δίνει οδηγίες για τον τρόπο που θα κινηθεί μέχρι να φτάσει στο στόχο που είναι ένα τετράγωνο επιλογής.



Παίξαμε αρκετά μέχρι να βάλουμε στα τετράγωνα ως στόχο τη γνωριμία των συνεργατών μας. Τρία σχολεία ετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι στο διάστημα σε ένα etwinning project με θέμα το STEM.
Ανταλλάξαμε καρτέλες όπου οι μαθητές αυτοπαρουσιάζονται, παρουσιάζουν το σχολείο τους και την πόλη τους.
Μέσα από αυτήν τη βδομάδα του κώδικα γνωριστήκαμε με τα παιδιά του νηπιαγωγείου των Παρακοίλων,και τους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού του Tudor Arghezi σχολείου της Ρουμανίας.
Βάλαμε τη μελισσούλα μας -που της δώσαμε το όνομα Ζουμ- να μαζέψει κάστανα!!!
Παίξαμε και με Pixels. Αρχικά πήραμε μια έτοιμη ιδέα από το διαδίκτυο.
Και αντιγράψαμε μια άλλη...

Για να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τις οδηγίες (τον  κώδικα) φτιάξαμε ένα αυτοσχέδιο παζλ με τη βοήθεια των αυτοκόλλητων χριτς χρατς. 

Τα παιδιά πιο εύκολα μπήκαν στο νόημα και αφού κατάφεραν να τον διαβάσουν , προσπάθησαν να τον γράψουν.
Μας άρεσε τόσο πολύ που φτιάξαμε και δικά μας σχέδια.

Το ένα μάλιστα έμοιασε με κορκοδειλάκι. Επειδή έτυχε να σχηματιστεί με μωβ χρώμα δεν έχασε την ευκαιρία να γλιστρήσει από τον πίνακα και να μας πει τη δική του ιστορία!!!
Συνεχίσαμε και με αφηρημένα σχέδια και περισσότερα χρώματα.
Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε τη συμμετοχή μας και πήραμε  τη βεβαίωση!!!
Αλλά κάτι μας λέει πως δε θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε... γιατί πολλά πράγματα γύρω μας είναι κώδικας και μας αρέσει να παίζουμε με αυτά!
Αυτή η κατασκευή έχει τον δικό της κώδικα και όσο περίπλοκο και αν σας φαίνεται μπορούμε να το ξανακάνουμε αν τον καταγράψουμε😉

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου