Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, είναι η παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. 


Το βιβλίο αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών. Κάθε φορά που ανοίγει ένα βιβλίο ανοίγεται για τα παιδιά και ένα καινούργιος κόσμος με νέους ορίζοντες. Η ανάγνωση των βιβλίων, πέρα από τη διασκέδαση και χαλάρωση που προσφέρουν, βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας, της έκφρασης, της δημιουργικότητας, της συγκέντρωσης και της μνήμης. Επιπλέον, το βιβλίο αποτελεί ένα μαγικό τρόπο να μπουν τα παιδιά στη θέση του άλλου και να αναπτυχθούν κοινωνικά και συναισθηματικά. Λέγεται πως όταν ρώτησαν τον μεγάλο επιστήμονα Αλμπερτ Αϊνστάιν τι έκαναν οι γονείς του όταν ήταν μικρός αυτός απάντησε "Μου διάβαζαν παραμύθια και όταν τελείωναν μου διάβαζαν και άλλα παραμύθια"





" Το δρακούκι" της Ανθής Σαμαρτζίδου


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, είχαμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στην ψηφιακή μας τάξη την αγαπητή συνάδερφο και συγγραφέα, Ανθή Σαμαρτζίδου.



Οι μαθητές μας είχαν πολλές απορίες για το παραμύθι και έκαναν τις ερωτήσεις τους στην κατεξοχήν αρμόδια να απαντήσει δηλαδή στην συγγραφέα του βιβλίου.  



Όμως τους μαθητές μας τους περίμενε και μια έκπληξη. Δίπλα στη συγγραφέα κοιμόταν ο ήρωας του παραμυθιού, το αγαπημένο μας πλέον, Δρακούκι... που είναι και Βιβλιοφάγος!!!



 Η κυρία Ανθή τον ξύπνησε και έτσι τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να του μιλήσουν και να τους μιλήσει. Μάλιστα, επειδή ήξερε ότι θα μας επισκεφτεί φρόντισε να κάνει ένα ωραιότατο μπάνιο με μπόλικη οδοντόκρεμα και να βαφτεί πορτοκαλί, βάζοντας τα καλά του για χάρη μας. 

  
 Οι μαθητές μας πριν την επίσκεψη της συγγραφέως γνώρισαν το παραμύθι και έκαναν δραστηριότητες με στόχο την άσκηση της φωνολογικής επίγνωσης, την κατανόηση και τη λογική σειρά της ιστορίας, την αποσαφήνιση όρων και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου.    
 














Οι ζωγραφιές των παιδιών για το Δρακούκι!



























1 σχόλιο :

  1. Εξαιρετικές δράσεις!!!Και το Δρακούκι μοναδικό και αξιαγάπητο!!!Συγχαρητήρια σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή