Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Εκπαιδευτική Δράση STEM "Ο Γαλαξίας μας"

 




Έξι μαθητές του Νηπιαγωγείου, με την ονομασία «Φωτεινά Αστέρια», δημιουργούν μια πίστα τετραγώνων (έξι επί οκτώ).Πάνω σε αυτήν σχεδιάζουν τις τροχιές των εννέα πλανητών του ηλιακού μας συστήματος . Οι πλανήτες έχουν γίνει με πλαστελίνη.

Το ταξίδι ξεκινάει από ένα σημείο του γαλαξία που βρίσκεται έξω από το ηλιακό σύστημα. Με τη βοήθεια του ρομπότ Bee Bot, το οποίο έχουν μεταμορφώσει σε Μπο Μπιτ, οι έξι αστροναύτες ανεβαίνουν στο διαστημόπλοιό τους και αφού περάσουν τη ζώνη kuiper προσεδαφίζονται στον πλανήτη Ουρανό με τα 27 Φεγγάρια.

Συνεχίζουν στο μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού συστήματος, το Δία, αλλά μια ανατροπή αναγκάζει τους μικρούς αστροναύτες να επιστρέψουν στο διαστημικό σταθμό για ανεφοδιασμό καυσίμων. Η επιστροφή αυτή τους φέρνει αντιμέτωπους με «διαστημικά σκουπίδια» εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν.

Αφού γεμίζουν με καύσιμα και προμήθειες το διαστημόπλοιο συνεχίζουν το ταξίδι για να σταματήσουν στον κόκκινο πλανήτη. Τελειώνουν σε μια στάση κάπου κοντά στον ήλιο. Εκεί, και σε απόσταση ασφαλείας από αυτόν, παρατηρούν το αυτόφωτο , κίτρινο, νάνο-αστέρι.

Φτάνουν στο τέλος της διαδρομής. Ώρα να γυρίσουν πίσω, να βγάλουν τη διαστημική στολή, να χαρούν τη συντροφιά των αγαπημένων και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Επιστροφή λοιπόν, στο μικρό γαλάζιο πλανήτη, τη ΓΗ μας!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου