Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΣΕΙΣΜΟΣ

 Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά το φαινόμενο του σεισμού; Αυτή η δράση μας έδωσε την ευκαιρία να περιγράψουμε το εσωτερικό του πλανήτη μας. Πλάσαμε λοιπόν τη δική μας πλαστελίνη σε διαφορετικά χρώματα.
Ξεκινήσαμε με τον  εσωτερικό πυρήνα, μια κίτρινη εύπλαστη σφαίρα.Τον αγκαλιάσαμε με τον εξωτερικό πυρήνα σε πορτοκαλί χρώμα.
Ακολούθησε με κόκκινο χρώμα ο μανδύας πάνω στον οποίο βρίσκονται οι λιθοσφαιρικές πλάκες που με τη μετακίνησή τους είναι αυτές που προκαλούν το σεισμό που νιώθουμε εμείς που ζούμε πάνω στο φλοιό της γης.






Πάνω στο φλοιό της είναι όλα όσα ξέρουμε και βλέπουμε γύρω μας. Η θάλασσα, τα βουνά, τα λιβάδια, οι πόλεις ,τα ζώα ...
Με την ευκαιρία της τρισδιάστατης απόδοσης της γης κάναμε και μια εισαγωγή στην έννοια της σφαίρας και στο διαχωρισμό της από τον κύκλο.
Και να τώρα που μπορούμε να πάρουμε μαχαίρι και να την κόψουμε στη μέση!Και αμέσως όλες οι στρώσεις του εσωτερικού της γης μπροστά μας!

Τα παιδιά μπορούν να τα διακρίνουν...
Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βιντεάκι...

Αφού το συζητήσαμε προχωρήσαμε στην προετοιμασία του σακιδίου έκτακτης ανάγκης. Συμφωνήσαμε στο σχέδιο αντιμετώπισης του σεισμού.Ακολουθήσαμε την οδηγία σκύψε , καλύψου, κρατήσου!

Έγινε μια δοκιμή προειδοποιημένη και ακολούθησε μια άσκηση σεισμού απροειδοποίητη.Τα παιδιά μας και τη δεύτερη φορά ακολούθησαν τις οδηγίες με επιτυχία. 
Γονείς, τώρα οι μαθητές μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε το δικό σας σχέδιο αντιμετώπισης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου