Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

2ο ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ - ΑΓΑΛΜΑ OCEAN ATLAS

Το 2ο Εισιτήριο μας του προγράμματος από το Περιφερειακό Θεματικό  Δίκτυο Αειφορίας: "Διαβάζω τις τέχνες , διαβάζω τον άνθρωπο"


μας μεταφέρει στις Μπαχάμες  και συγκεκριμένα στο άγαλμα Ocean Atlas του Jason  Taylor,


το μεγαλύτερο υποβρύχιο άγαλμα με Ελληνικό όνομα!Τι ακριβώς παριστάνει το άγαλμα;Είναι μια κοπέλα! Σε ποια στάση κάθεται; Μοιάζει να κρατάει κάτι.Την επιφάνεια της θάλασσας.  Ο Άτλαντας σύμφωνα με τη μυθολογία κρατούσε στους ώμους του τον ουρανό.Μπορούμε να σταθούμε όπως αυτό το άγαλμα;


Ο γλύπτης Jason Taylor έχει κάνει και άλλα τέτοια αγάλματα.Τι ακριβώς είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι; Το σπίτι για κοράλλια και θαλάσσια πλάσματα!

Από πού πήρε το όνομα Atlas; Ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Άτλαντα!


Έχουμε πολλά αγάλματα στη γειτονιά μας! Ας κάνουμε έναν περίπατο!


Και τι μεγάλη τύχη να μας ξεναγήσει ο Οδυσσέας Τοσουνίδης γλύπτης από τη Δράμα!
Αφού δεν τα καταφέραμε να τον επισκεφτούμε στο εργαστήριό του,τον φέραμε στο σχολείο μας. Μας έδειξε κάποια εργαλεία που χρησιμοποιεί στη δουλειά του και του δείξαμε όλες τις δικές μας δουλειές!Το δικό μας άγαλμα! Με υλικά που είναι για πέταμα! Άδεια κουτιά πλαστικά, χάρτινα , τενεκεδένια!


Δύσκολη η δουλειά του γλύπτη!Να ντύσουμε όλη τη σύνθεση με χαρτί βουτηγμένο σε ατλακόλλα.

 Τα αγάλματα  με αλουμινόχαρτο!Και με πηλό!
Γλυπτά από χαρτόνι


Και με τα αρχικά των ονομάτων μας.Αλλά και με καλούπι και γύψο!
Να κάνουμε κι εμείς σπίτι για τα φυτά μας. όπως ο Jason  Taylor κάνει τα γλυπτά του για τα κοράλλια ! Τα παχύφυτα που δοκιμάσαμε να πολλαπλασιάσουμε το χειμώνα χρειάζονται γλαστράκια για να αναπτυχθούν!


Ευχαριστούμε πολύ κύριε Οδυσσέα Τοσουνίδη!
Ένα μικρό δωράκι από το σχολείο μας! 
Κι αν δεν προλάβαμε να δώσουμε από ένα σπιτάκι στα φυτά μας κάναμε ένα σωρό άλλα σπουδαία πράγματα για τα οποία πρέπει να νιώθετε περήφανοι μικροί μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου! 

 Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου