Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Στο νηπιαγωγείο έχουμε και πρόγραμμα και ύλη. Δε λέμε βέβαια κάνουμε μάθημα γλώσσας , φυσικής ή μαθηματικών. Λέμε ΠΑΙΖΟΥΜΕ. Και το παιχνίδι στη συνείδηση του Έλληνα είναι υποτιμημένο.
Εδώ και έναν μήνα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Το να μείνουμε σπίτι δεν είναι δύσκολο. Δύσκολο είναι να διαχειριστούμε το συναισθηματικό φορτίο της απειλής ενός εχθρού που δεν γνωρίζουμε , που είναι αόρατος και ακόμα οι επιστήμονες ιχνηλατούν τις προθέσεις και τη συμπεριφορά του.
Και διαπιστώνω με θλίψη ότι 8 χρόνια στην πρωτοβάθμια και 6 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα παιδιά μας απλά εκπαιδεύονται για μία και μόνο μάχη. Αυτή των πανελληνίων εξετάσεων.
Εμείς στο νηπιαγωγείο κάνουμε καθημερινά μαθήματα ζωής. Δεν περιμένουμε την εξάπλωση ενός ιού για να μάθουμε να πλένουμε χέρια. Προσπαθούμε κάθε μέρα να βρίσκουμε τρόπους συνεργασίας και συνύπαρξης με τους συμμαθητές μας για αυτό και είναι πολύ πολύ δύσκολο να μένουμε όλες αυτές τις μέρες αποκλεισμένοι από τους φίλους μας. Εκπαιδευόμαστε να βρίσκουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα, δε φοβόμαστε να πειραματιστούμε, να κάνουμε λάθη, διαβάζουμε πολλά πολλά παραμύθια και παίζουμε, παίζουμε , παίζουμε. Γιατί έτσι μαθαίνουμε πιο καλά! 
Το Σάββατο του Λαζάρου θα πάρετε στα χέρια σας ένα δωράκι που με πολύ αγάπη και φροντίδα ετοιμάσαμε!
Μια Πασχαλινή Δωροσακούλα!

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και ομαλά να γυρίσουμε στην κανονικότητα!
Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου